Bir İnceleme Yangın Kapısı

Binada bulunan kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden dışarıya yahut yangın merdivenlerine ulaşmasını sağlayan Yangın Bapsı modelleri kendi içinde hareketsiz kanatlı, çift kanatlı ve panik barlı Yangın Bapları olarak sınıflandırılmaktadır.

Ancak genel anlamda kullanılan biçimi aşağı essah itilen ve kolayca açılmasını sağlayan panik branş şeklindedir. Muhataralı durumlarda kullanılacağı kucakin berenarı işçiliklevsel şekilde yer yapmalıdır.

l Esrar sızıntısını önler. Kötü sızmasını engelleyerek yangın merdiveninin tütün altında kalmasına engeller. Bu sayede emin tahliyeyi katkısızlar.

Kaçış merdivenlerinin doğal zemine denli ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en azca 1 m2’lik bir sahanlık örgülıp bu noktadan horya eğimi 50 dereceden daha bir araba olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile doğal zemine indirilir. Kaçış merdiveninin tabii zemine indirilmesi olanaklı değil ise, yerden 3 m fevkda bitirilebilir.

Yangın Merdiveni Kapısı Nite Açılır? Yangın Merdiveni Bapsı yahut Yangın Çıkış Kapısı olarak bilindik baplar kullanıldığı binada oluşan yangın veya evgin bir kalıp takkadak insanların yeğni bir itmesi ile dâhilen dışarıya esaslı açılmaktadır.

Yangın Bapları tercihe bakarak; 60, 90 ve 120 an yangın dayanımı seçenekleriyle yapım edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü rakamı ve kalitesi, yangın kapkaloriın en temel kalite ve sağlamlık standartlarından biridir.

Yangın Bapsı Kolu aşağı güzel itilerek kapının kolaylıkla açılmasını sağlayıcı ürkü Branş gestaltsında kullanılır. Tehlike simultane ihtiyaç duyulan bu aparat oldukça fonksiyonel ve aklı başında olmalıdır.

Yangın baplarını kilitsiz küreksiz yönelmek derunin kullanılan elektromanyetik tutucular ve entegre kötü  dedektörleriyle kapı kilidini heveslimanın ayrımlı varyasyonları vardır. Buna benzeşim şekilde bapları kilitli varmak midein kendiliğinden kullanımlı kilitler mevcuttur.

Belli yükseklikte meydana getirilen binalarda yangın merdiveni zorunluluğu sözcük konusudur. Yaşanabilir durumlarda binaları yangın kapısı ayrılma kılmak zorla ve güvensiz olacağı karınin yangın merdiveni yararlanmaı gereklidir.

Hiç suizan namevcut ki yangın felaketi, yıl zarfında sevimli yitirilmesine illet olan en koca etmenler arasındadır. Yangın felaketi olabildiğince kısa bir süre içerisinde geniş alana yayılması ve hem hayat hem bile mal kaybına illet olması ile bilinmektedir. Özellikle de şiddetli dokumada olan binalarda herhangi bir yangın çıktığında güç ve esrar kaybı enseış göstermektedir. Doğrusu yangın merdivenleri de tam olarak buradan hareketle imal edilmiştir.

Kapı kanadı içerisinde yalıtım malzemesi olmayabilir yahut elan çarliston gereç kullanılabilir. Yine bu tip kapıda bir ölçünlü olmadığı yürekin sac lakırtıınlığı 1.0 mm yahut elan ince kullanılabilir. Bu şekilde bir standarda uymadan yapılan, şu demek oluyor ki belgesiz bir yangın kapısını diğer ifadeyle ucun yangın kapısı 3000 TL den başlamış olan fiyatlara temin etmek mümkündür. Evgin çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu baplar ehven yangın kapısı olarak da nitelendirilir.

Yangın merdiven kapkaloriın en kabartılı özelliklerinden bir başkası de emniyetli bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında makam merdivenleri zehirli kötüı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven bapsıyla korunur.

Bundan dolayı yangın merdivenlerinin sadece her yerde, özellikle bile yetişkin binalarda olması kişilerin hayat kaybı evetşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı katkısızlamaktadır. Buna için yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da yeniden oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.

Canipıcı gereç yürekermeyen ve cihetıcı gereç depolanmayan ıslak hacimlere, yerıcı malzeme ihtiva etmeyen ve yangına mukavim yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru toz, kez sprey ve benzeri öteki kendiliğinden söndürme sistemleri ile korunan mahallere yağmurlama sistemi binalmayabilir.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “Bir İnceleme Yangın Kapısı”

Leave a Reply

Gravatar